Další změna ve struktuře vlastníků CME

pondělí, 13. ledna 2014, 07:10 TV MediaGuru

Privátní fond Apax snížil svůj podíl ve společnosti vlastnící televizní skupinu Nova.

Privátní investiční fond Apax oznámil, že společný podíl akcií jeho fondů ve společnosti Central European Media (CME) se snížil pod 5 %. Apax Europe si ponechává cca 3,2 mil. akcií typu A, což představuje 2,4% podíl. Změna je platná k 1.1. 2014. CME je v Česku vlastníkem televizní skupiny Nova.

Změny v počtu držených akcií CME se odehrály i v druhé polovině loňského roku. Na začátku listopadu prodal bývalý generální ředitel a prezident CME Adrian Sarbu 100 tisíc kusů svých akcií. Sarbu stále vlastní asi 2,3 milionů akcií. Na konci října prodával i člen představenstva CME Fred Langhammer, a to 360 tisíc akcií.

Akcie CME se po podzimním poklesu mírně zvedly. Na newyorské burze se aktuálně obchodují nad úrovní 3 USD. Po oznámení výsledků za třetí čtvrtletí 2013 na konci října se prudce propadly a klesly až k hranici 2 USD. Od poloviny loňského listopadu se jejich hodnota postupně zvyšovala.

Vývoj hodnoty akcií CME (USD), X/2013-I/2014

Apax získal podíl na hlasovacích právech v CME v roce 2006, a to přes stoprocentně vlastněnou společnost Adele, téměř polovičního vlastníka CME Holdco.

Největším akcionářem CME je společnost Time Warner s podílem 49,9 %.

-mav-