Economia prodává dva časopisy Business Media

pondělí, 27. ledna 2014, 07:00 Tisk MediaGuru

Odborné magazíny Technik a Stavitel se mají přesunout k novému majiteli.

Vydavatelství Business Media CZ se má stát novým vlastníkem dvou odborných titulů (B2B), jejichž vydávání dosud Economia zajišťuje. K novému majiteli mají od února přejít magazíny Technik a Stavitel. „Smlouva o prodeji by měla být podepsána tento týden. Zaměstnanci se přestěhují rovněž v tomto týdnu,“ uvedl pro MediaGuru.cz generální ředitel Business Media CZ Tomáš Tkačík.

Chystá se tak další změna v portfoliu odborných titulů společnosti Economia. Ta už v polovině ledna oznámila, že ukončila vydávání čtyř odborných titulů, převážně ze segmentu financí (Bankovnictví, FP - Finanční poradce, Finanční management), a také magazín HR management.

Vydavatelství Business Media CZ má přitom podle informací MediaGuru.cz zájem i o další z odborných titulů Economie, zejména magazíny Logistika, Odpady, Moderní obec a Moderní řízení. Economia ale jednání o prodeji odborných časopisů uzavřela a s dalším prodejem nepočítá. Některé odborné tituly  využije pro svůj nový produkt Pro Byznys, v rámci kterého zamýšlí odborné tituly integrovat jako přílohy Hospodářských novin.

Magazíny Technik a Stavitel zapadají do portfolia odborných magazínů společnosti Business Media CZ. Je dlouholetým vydavatelem Technického týdeníku a v segmentu stavebnictví magazínů Stavba a Materiály pro stavbu.

-mav-