Nova a Prima ustupují od konferencí k jarním pořadům

pátek, 24. ledna 2014, 09:44 TV MediaGuru

Největší komerční televize letos neuspořádají tiskové programové konference.

Komerční televizní skupiny Nova a Prima nebudou letos v zimě pořádat tradiční tiskové konference, na kterých se představuje jarní programové schéma. Obvykle se tiskové konference, na níž televize odhalily své hlavní formáty pro blížící se komerční sezónu, pořádaly vždy v průběhu ledna nebo v první polovině února a byly očekávanou událostí pro odbornou veřejnost. Jak MediaGuru.cz potvrdili ředitelé komunikace Nova Group Josef Koukolíček a Prima Group Jiří Haramul, letos se tiskové konference neuskuteční.

„Klientům jsme programové schéma představili už před Vánoci,” vysvětlil Josef Koukolíček. Stalo se tak v rámci předvánočního večerního setkání pro obchodní partnery. Také Prima v rámci představování nové obchodní politiky nastínila své programové záměry. Plánované formáty byly představovány postupně, některé z nich se navíc na obrazovce objevily už krátce po vánoční přestávce.

Obě komerční televize letos uvádějí své pořady pro jaro dříve než v minulých letech a většina z nich bude na obrazovce už do konce ledna. Také proto by tiskové konference, pokud by se uskutečnily v obvyklých termínech, byly z pohledu nasazení pořadů se zpožděním. V tomto týdnu startuje Prima čtyři své nové formáty – od středy 22.1. publicistický pořad Očima Josefa Klímy, od pátku 24. ledna reality show Farmář hledá ženu a zábavní pořad Vylomeniny, od soboty 25. ledna pak soutěž Máme rádi Česko.

Nova hned po Vánocích vrátila do vysílání premiérové díly seriál Ulice, krátce na to také svůj stěžejní seriál Ordinace v růžové zahradě a od neděle 19. ledna také seriál Doktoři z Počátků.

Obě komerční televize už také dříve oznámily, že do vysílání zařadí talentové reality show: Prima bude vysílat X Factor a Nova pěveckou show Hlas ČeskoSlovenska.

-mav-