Nova chystá k 20. výročí několik akcí, upraví i grafiku

čtvrtek, 30. ledna 2014, 14:00 TV MediaGuru

Soutěž, kampaň, Den otevřených dveří nebo i ukrývaná novinka připomenou 20. výročí TV Nova.

Různé aktivity ke svému 20. výročí zahájí od konce tohoto týdne TV Nova. Dvacáté výročí, které připadá na 4. února 2014, připomene větším počtem akcí, mj. celorepublikovou soutěží, kampaní, speciálním vysíláním, úpravou grafiky či Dnem otevřených dveří.

Od začátku února bude po dobu celého měsíce vysílání TV Nova doplněno symbolem k 20. výročí i staničními identy. Veškeré aktivity budou provázány zastřešující kampaní „Všechno nejlepší nám všem“. Nova také chystá úpravu staniční grafiky.

Připomínka dvaceti let nejsledovanější tuzemské komerční televize se odehraje i v rámci celorepublikové soutěže pro diváky. Symbolických dvacet dárků, které byly vybrány na základě přání diváků (mezi nimi např. automobil, chytrý telefon, nebo dovolená u moře), bude v podobě dárkových poukazů vypuštěno v balonech po celé republice. Diváci tak budou soutěžit o to, komu se poukázky podaří najít. Na Nova.cz bude zveřejněna mapa s vyznačenými 20 místy, na kterých dárky vybavené GPS navigátory přistály. Předání samotných cen bude probíhat průběžně ve Snídaních s Novou.

 

Přesně v den narozenin, 4. února, oslaví zaměstnanci, partneři a klienti TV Nova narozeniny v Národním muzeu. Zde bylo před 20ti lety slavnostně zahájeno vysílání.

Zahájení vysílání TV Nova, 4.2. 1994

V týdnu od 3. února přinese Nova speciální narozeninová vydání úterní Snídaně s Novou, věnované pouze oslavám, čtvrtečního magazínu Prásk! a sobotního pořadu Volejte Novu. V den narozenin, 4. února, odvysílá od 21:30 hodin speciální pořad Všechno nejlepší, kde má být shrnuto „všechno nejlepší“ z dvacetileté historie televize.

Součástí oslav bude na přání diváků i tradiční Den otevřených dveří. V sobotu 8. února se registrovaným zájemcům (registrace na Nova.cz) otevřou ateliéry seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Doktoři z Počátků. Zpřístupněny budou i kulisy připravované talentové show Hlas a televizní zpravodajství. Návštěvníci se setkají s hlavními tvářemi TV Nova.

Nova v rámci narozeninových oslav chystá i novinku, kterou zatím neupřesňuje. Má být vrcholem narozeninových oslav.

„Toto výročí je obzvlášť významné, protože v době svého založení byla Nova prvním celostátním soukromým televizním kanálem ve střední a východní Evropě. Po svém spuštění v roce 1994 se tak stala pro celý region symbolem podoby komerčních médií. Málokdo si tenkrát dokázal představit, jaký vliv bude mít Nova na televizi a mediální prostředí,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova. Podle jeho slov bude Nova pokračovat v investicích do programu. „Naším cílem je udržet atraktivní a stabilní programové schéma, postavené nejen na osvědčených seriálech a pořadech, ale i na nových formátech,“ dodal Mainusch.

Christoph Mainusch, generální ředitel Nova Group

-mav-

Foto: TV Nova