Economia doplňuje manažerský tým

pátek, 21. února 2014, 14:31 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Finančním ředitelem je Pavel Smejkal. Řízení lidských zdrojů se ujme Gabriela Tamchynová.

Novým finančním ředitelem společnosti Economia se stane od 1. března Pavel Smejkal, který současně rozšíří představenstvo společnosti. Řízení lidských zdrojů ke stejnému datu převezme Gabriela Tamchynová.

Dosavadní finanční a provozní ředitel společnosti Economia Karel Žalud bude i nadále zodpovědný za oblast controllingu ve společnostech Economia a Centrum Holdings a za završení procesu integrace obou společností v právní a finanční oblasti. Zároveň se bude věnovat skupinovému reportingu a controllingu v rámci dalších projektů BMM Group.

Pavel Smejkal vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. V letech 1994 až 2002 působil na různých pozicích ve společnosti PricewaterhouseCoopers, naposledy jako její regionální ředitel. Následujících pět let pracoval ve společnosti Telefónica O2 jako ředitel finančního plánování. V letech 2007 až 2008 zastával pozici finančního ředitele ve společnosti Johnson & Johnson a následně byl generálním ředitelem Sitronics Telecom Solutions. V posledních třech letech byl finančním a posléze výkonným ředitelem Mediatelu.

Gabriela Tamchynová je absolventkou personálního řízení na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Má dlouholeté zkušenosti z oblasti řízení lidských zdrojů, které získala ve společnosti Český Telecom. V letech 2011 až 2013 byla jednatelkou poradenské společnosti T&CC, kde měla na starost obchodní aktivity firmy a zodpovědnost za komplexní projekty zaměřené na zvyšování obchodní a podnikatelské výkonnosti.

-kch-