Economia spojí firmy do léta, řeší strategie do 2017

úterý, 11. února 2014, 09:22 Tisk MediaGuru

Economia se zabývá fúzí spřízněných firem a stanovením strategií do roku 2017.

Představenstvo společnosti Economia, které na konci minulého týdne rozhodlo o změnách v představenstvu a v dozorčí radě, schválilo také harmonogram fúze společností Economia, Centrum Holdings a Respekt Publishing. Zmíněné společnosti mají zfúzovat do července 2014. Economia se stane jediným právním subjektem, který zajistí produkci mediálních obsahů společností vlastněných podnikatelem Zdeňkem Bakalou.

Představenstvo zároveň pověřilo management firmy, aby začal rozpracovávat základní směry strategie Economie ve střednědobém horizontu. Vedení Economie má tuto strategii rozpracovat pro období let 2014-2017. Economia tím odpovídá na spekulace, které se v posledních týdnech objevily ohledně možného prodeje společnosti či spřízněné firmy Centrum Holdings. Vlastník Economie Zdeněk Bakala chce podle dřívějších slov nového předsedy představenstva Kamila Čermáka držet vydavatelský byznys dlouhodobě.

Představenstvo Economie však zatím není úplné: dvě místa zůstávají neobsazena, jedno z nich pro nového generálního ředitele. Z představenstva vedle Bakaky, který se přesunul do dozorčí rady, odešel i Bessel Kok. Z dozorčí rady odešli i další zahraniční zástupci (Andrew Knight, Michael Grabner, Casimir Knight), z nichž někteří před tím působili i v představenstvu Economie.

Společnost chce zároveň obsadit post generálního ředitele. Toto místo zůstává po odchodu André Warneckeho v loňském září volné. Vedením společnosti byl dočasně pověřen Kamil Čermák. Economia aktuálně vybírá z několika kandidátů, mezi nimiž je i několik manažerů, kteří mají zkušenosti z největších českých médií.

-mav-