Prima loni zvýšila v průměru tržby o víc než 30 %

středa, 12. února 2014, 13:51 TV MediaGuru

Společnost MTG, která spoluvlastní skupinu Prima, zveřejnila výsledky za poslední kvartál 2013.

Společnost MTG, která spoluvlastní skupinu Prima, zvýšila v posledním loňském čtvrtletí v meziročním srovnání své tržby z operací v Česku o 22 %. Čtvrté čtvrtletí tak bylo z hlediska růstu pro MTG na českém televizním trhu nejslabším – i tak ale firma dosáhla svého historicky nejlepšího výsledku. Konkrétní čísla o výši obratu ale MTG pro Česko nezveřejňuje. 

Průměrný růst obratu skupiny Prima v loňském roce podle jednotlivých kvartálních zpráv MTG přesahuje hranici 30 %. Nejvyššího meziročního růstu dosáhla Prima v loňském roce ve druhém čtvrtletí, kdy se tržby v meziročním srovnání navýšily o 47 %.

Výsledná zpráva společnosti FTV Prima za rok 2013 zatím není k dispozici. Odhadujeme ale, že vyšší než 30% nárůst tržeb mohl skupině Prima loni přinést necelou miliardu Kč, čímž by se její celkový obrat dostal k úrovni 3,5 mld. Kč.

Prima v loňském roce předběhla konkurenční skupinu Nova v počtu prodaných reklamních TRPs, kde kanály skupiny Prima získaly téměř 50% podíl, zatímco skupina Nova dosáhla podílu přes 30 %. Šlo o mimořádnou situaci způsobenou dlouho trvajícím jednáním skupiny Nova s inzerenty o podmínkách umísťování reklamních spotů.

-mav-