Empresa: Železný má být strategickým ředitelem

pátek, 21. března 2014, 05:54 TV MediaGuru

Empresa Media po týdnu mlčení vymyslela způsob, jak oznámit odchod Vladimíra Železného.

Po týdnu mlčení vymyslela Empresa Media způsob, jak oznámit odchod Vladimíra Železného z pozice generálního ředitele TV Barrandov. Prostřednictvím svého časopisu MarketingSalesMedia v autenticky zveřejněné tiskové zprávě sdělila, že Železný v čele televize končí, protože se přesouvá na novou pozici ředitele strategického rozvoje.

Znamená to, že do čela TV Barrandov byla jmenována Marcela Hrdá, místopředsedkyně provozující společnosti Barrandov Televizní Studio. Majitel Jaromír Soukup označil Hrdou za precizního manažera s kreativním myšlením. „I nadále bude zastávat pozici výkonné ředitelky skupiny všech mých mediálních firem a posilovat tak řízení synergických efektů, které mezi nimi vznikají, a současně se stane místopředsedkyní představenstva vydavatelství Empresa Media," uvedl.

Železný tak nestihl ve vedení TV Barrandov dokončit ani první měsíc, který měl být startovním měsícem pro zaváděné změny v programu televize. Empresa teď tvrdí, že změna byla plánovaná dopředu. Nic takového ale nikdy neoznámila. V četných hovorech prostřednictvím pořadu Volejte Železnému, ani ve svých rozhovorech s médii se o tom, že by měl být ředitelem jen na pět měsíců, nezmínil ani Železný. „Vladimír Železný se stane v souladu s dohodou, kterou při svém nástupu do televize uzavřel s jejím majitelem Jaromírem Soukupem, ředitelem strategického rozvoje vydavatelství Empresa Media,“ stojí v prohlášení Empresa Media.

Jestli ale Železný v Empresa Media skutečně zůstane, je otázkou. Empresa podobným způsobem „ohlašovala“ přesunutí Františka Nachtigalla, bývalého šéfredaktora Týdne, který měl podle oficiálního oznámení Empresy ve skupině zůstat a rozvíjet nové projekty. Už v té době se ale vědělo, že Nachtigall ze skupiny odchází.

Změna je i na pozici programového ředitele TV Barrandov: programovou ředitelkou televize se místo Markéty Zahradníkové, která program televize řídila od podzimu loňského roku, stává Markéta Daems, dosavadní ředitelka skladby programu a akvizice Televize Barrandov.

-mav-