Galerie: ČT od pondělí mění zpravodajské studio

pátek, 28. března 2014, 12:10 TV MediaGuru

Přinášíme další ukázky podoby nového zpravodajského studia České televize.

Česká televize představí od pondělí 31. března upravenou podobu své hlavní zpravodajské relace Události. Redesign navazuje na změny, kterými hlavními zpravodajská relace prošla před dvěma lety.

Podle ČT má jít o změnu evoluční, nikoli revoluční. „Už v roce 2012 Česká televize nicméně avizovala, že proměna Událostí není definitivně ukončená, ale že se bude naopak postupnými kroky dále rozvíjet. Během uplynulých dvou let tak redakce zpravodajství vyhodnocovala veškeré inovace od dramaturgických po formální. Kroky chystané v dubnu 2014 jsou reakcí na tyto zkušenosti a jsou spíše evoluční než revoluční, nemění se tedy koncepce ani základní principy fungování Událostí,“ uvedla ředitelka marketingu a komunikace Daniela Němcová k chystaným úpravám.

Nové studio, které ČT představí od dubna, má lépe využít nových technologií včetně interaktivních tabletů. Studio by také mělo být vzdušnější a díky dvěma plazmovým obrazovkám nabídnout větší prostor pro prezentaci televizních záběrů a získaných informací.

Podívejte se na ukázky nového studia pro relace Události, Branky, body, vteřiny a Počasí. Záběry pocházejí ze zkoušek a neodpovídají plně tomu, co uvidí divák při vysílání.

Autory podoby vizuálu nového studia Událostí jsou Martin Hejl, Lenka Hejlová, Martin Duba a Matěj Hošek (Kolmo.eu).

Autory grafiky jsou Martin Hejl a Petr Štěpán (Studio Najbrt), kteří stojí už za novým vizuálním stylem ČT24.

Foto: Česká televize

-mav-