Nejchytřejší Čech zahájí od půli dubna, půjde v sobotu

úterý, 11. března 2014, 15:24 TV MediaGuru

Zábavní show Nejchytřejší Čech obsadí od půli dubna hlavní sobotní vysílací čas České televize.

První okruh České televize (ČT1) začne od půlky dubna vysílat soutěžní pořad Nejchytřejší Čech. Ten se v programu ČT zařadí do sobotního prime-time a po dobu šesti týdnů má obstarat sobotní televizní zábavu, uvedl pro MediaGuru.cz programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Nejchytřejší Čech je soutěžním pořadem, který bude ČT vysílat v licenci. ČT koupila práva  od společnosti Zodiak. Pořad vysílaly zahraniční veřejnoprávní stanice ARD a britská BBC. „Přestože se chceme držet při výrobě pořadu co nejvíce britské verze, která je nám bližší a modernější, než verze německá, některé soutěžní úkoly chystá dramaturgie ve vyloženě českém pojetí," představila pořad už dříve Česká televize.

V pořadu proti sobě čtyřikrát vystoupí šest soutěžících. Z každého pořadu postupuje do finále jen jeden soutěžící. Ti, co se umístili na druhém místě, dostanou ještě šanci v pátém pořadu a jeden z nich postoupí do finále také. Ve velkém finále se utká pět soutěžících, vítěz získá výhru 1 mil. Kč.

Pořadem budou provázet Roman Šmucler a divadelní režisér a herec Jiří Havelka.

Nejchytřejší Čech se tak bude vysílat v době, kdy komerční televize Prima nabídne soutěžní pořad Souboj národů a TV Nova české filmy.

-mav-