Nové zprávy TV Barrandov zahájily průměrně

neděle, 02. března 2014, 10:05 TV MediaGuru

První inovované vysílání relace Naše zprávy zhlédlo více než 160 tisíc diváků starších 15 let.

Hlavní zpravodajská relace TV Barrandov, od začátku března vysílající pod názvem Naše zprávy (dříve Hlavní zprávy), se poprvé představila v novém provedení. Pořadem provázela dvojice moderátorů, relace vysílá z nového studia, zprávy častěji prolínají dialogy moderátorů a ve studiu se do konverzace zapojují i autoři televizních reportáží. Tím se promují i spřízněné tituly – konkrétně časopis Týden, jehož redaktoři do televizního zpravodajství přispívají. Stopáž pořadu se zvýšila o cca 10 minut.

Nové zpravodajství naznačilo, jakým směrem se chce ubírat: z nejdůležitějších zpráv vypustilo napjatou situaci na Ukrajině (zmíněna až v závěru relace) a absentovala i jiná politická nebo zahraniční témata. Relace odstartovala příspěvkem o klamání seniorů (kauza Šmejdi), pokračovala vraždou 80letého důchodce a zahájením Matějské pouti v Praze. I další příspěvky v relaci se týkaly víc příběhů lidí nebo kriminálních témat (drogy, metanolová aféra).

První vysílání nové podoby zpravodajské relace sledovalo v průměru 164 tisíc diváků starších 15 let. To představovalo podíl na sledovanosti 5,3 %. Ve srovnání s výsledky dřívějších letošních sobotních vydání relace Naše zprávy (Hlavní zprávy) jde o standardní výsledek, který odpovídá průměrné sledovanosti relace. Zprávy jsou však o 10 minut delší a přesahují přes 19. hodinu, což průměrný výsledek pořadu ovlivňuje.

Vývoj počtu diváků (tis.) sobotních vydání relace Naše zprávy, 1.1.-1.3. 2014

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-