Programovými časopisy nové tituly zatím nezahýbaly

pondělí, 31. března 2014, 05:30 Tisk MediaGuru

Nové prorgramové čtrnáctideníky zatím viditelně neoslabily stávající tituly.

Průměrné prodané náklady tuzemských programových čtrnáctideníků se v letošním lednu dramaticky neodchýlily od loňského trendu a ve srovnání s výsledky z loňského ledna celkově neoslabily. Do segmentu programových čtrnáctideníků vstoupily na konci loňského roku nové tituly vydavatelství RF Hobby. Vydavatelství Pavla Kvoriaka nejprve uvedlo tři televizní čtrnáctideníky, posléze však cenově nejdražší titul TV Gold z trhu stáhlo.

Dva nové programové čtrnáctideníky ale zatím nevedly k oslabení pozic stávajících titulů. Nejprodávanější televizní čtrnáctideník TV max (Bauer Media), který v reakci na příchod nových titulů snížil prodejní cenu ze 14 Kč na 12,90 Kč, si v lednu v meziročním srovnání dokonce polepšil o 4 %. Také TV Expres (Astrosat) zaznamenal letos v lednu lepší výsledky než před rokem. Do segmentu programových čtrnáctideníků nově přibyl také dřívější týdeník TV Plus, který se transformoval na TV Plus 14 (Bauer Media).

Nižší výsledky než v lednu předešlého roku měly letos magazíny TV star a TV mini (oba Astrosat) a TV Revue (Bauer Media). Nejde ale zatím o zásadní změny, které by vyplynuly z příchodu nových časopisů na trh.

Prodané náklady TV čtrnáctideníků (ks), I/2014

Zdroj: ABC ČR

-mav-