Ředitel Seznamu Zima je v dozorčí radě Borgisu

středa, 26. března 2014, 11:00 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Do dozorčí rady vydavatele deníku Právo zamířil Pavel Zima. Borgis dál zužuje představenstvo.

Členem dozorčí rady společnosti Borgis se stal generální ředitel Seznam.cz Pavel Zima. Rozhodla o tom dnešní valná hromada Borgisu, který vydává deník Právo a dodává obsah mimo jiné pro zpravodajský server Novinky.cz. Do pětičlenné dozorčí rady nově míří také dosavadní členka představenstva Bohumila Veselá.

Zima do dozorčí rady vydavatelské společnosti vstupuje poté, co Seznam.cz v loňském roce získal třetinový podíl od většinového vlastníka a šéfredaktora deníku Právo Zdeňka Porybného. „Tím, že jsem nastoupil do dozorčí rady vydavatelství Borgis, se nijak nemění vztah mezi společností Seznam.cz a například zpravodajským serverem Novinky.cz. Nezávislost redakcí a jejich zpravodajství je pro nás velice důležitá," sdělil Zima.

Valná hromada dnes také schválila návrh na zúžení představenstva, ve kterém po odchodu Veselé do dozorčí rady nadále zůstává předseda Karel Walter. Jde o další proměnu představenstva Borgisu poté, co z něj na konci loňského roku odstoupil Zdeněk Porybný.

Akciová společnost Borgis byla založena v roce 1990 a její hlavní činností je vydávání a tisk celostátního deníku Právo. Vedle toho dodává obsah pro internetové portály Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz.