Ronald Lauder rezignoval na funkci v radě CME

pátek, 14. března 2014, 11:50 TV MediaGuru

Ronal Lauder, akcionář CME, odchází z představenstva společnosti, která vlastní Novu.

Miliardář Ronald Lauder rezignoval na funkci nevýkonného předsedy představenstva mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME). Oznámila to  firma, kterou Lauder před dvěma desetiletími založil. CME v Česku vlastní televizi Nova a další stanice.

„Jsem poctěn, že jsem mohl hrát roli v rozvoji nezávislé komerční televize ve střední a východní Evropě," citovala firma Laudera ve své tiskové zprávě. K důvodům odchodu sedmdesátiletého Laudera z funkce společnost neposkytla žádné informace. Lauder je současně i akcionářem CME. Ve firmě drží cca 3% podíl.

Součástí CME je společnost CET 21, která vlastní  licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. Lauder se narodil 26. února 1944 v New Yorku v židovské rodině, jeho dědečkem z matčiny strany byl Čech, babička pocházela z Maďarska.

V roce 2006 obdržel Lauder spolu s CME cenu Emmy za podíl na rozvoji nezávislého televizního vysílání v oblasti střední a východní Evropy.