Týdeník Naše Praha obsadí 560 tisíc domácností

čtvrtek, 27. března 2014, 10:49 Tisk MediaGuru

Od května vstoupí na trh nový zdarma distribuovaný týdeník pro Pražany Naše Praha.

Společnost Strategic Consulting, pod níž patří síť regionálních měsíčníků Český domov, zahájí od května vydávání týdeníku pro Pražany s názvem Naše Praha. Týdeník má vycházet v devíti mutacích, které budou distribuovány zdarma do schránek domácností ve všech pražských městských částech v nákladu 560 tis. kusů (tj. 560 tisíc domácností). Distribuci zajistí prostřednictvím vlastní distribuční sítě. Jde o kompletní pokrytí pražského obyvatelstva, týdeník by se tak měl dostat do rukou 1,2 mil. lidí. Distribuován bude v pátek.

Před zahájením tištěného vydání spustí v dubnu nové webové zpravodajství z pražských částí.

Vlastní distribuční síť má být podle majitele společnosti Jana Čížka klíčem k úspěchu nového titulu. „To, proč tady zatím podobné projekty neuspěly, bylo proto, že neměly vlastní distribuci,“ myslí si. Ambicí vydavatele je údajně mít nejobsáhlejší servis. Centrálním šéfredaktorem je Přemysl Souček, o web se stará Jakub Chalupa, inzerci řídí Iveta Šavelová. Na každou městskou část má být vyhrazen minimálně jeden redaktor. Distributorů titulu bude asi 750, měsíční rozpočet projektu představuje 6 mil. Kč. Projekt má být ziskový ještě do konce letošního roku.

Vydavatel odhaduje, že zavedením nového projektu svůj roční obrat zdvojnásobí, předpokládá roční zvýšení obratu o 60-70 mil. Kč. Současný obrat společnosti se pohybuje na úrovni 70 mil. Kč. Vydavatel v tuto chvíli nepředpokládá rozšíření projektu do dalších větších měst republiky. „Ekonomicky to zatím nevychází,“ zdůvodňuje Jan Čížek.

Obsahově chce Naše Praha přinášet lokální zpravodajství z jednotlivých městských částí, ale i celopražské zpravodajství, rozhovor s pražskou osobností, televizní program na týden a tipy pro volný čas a kulturní přehledy. Zaměřit se chce především na akce, pozvánky, být spíše servisním titulem. Politickým kauzám se věnovat nebude. Nemá být přímým konkurentem pražského vydání týdeníku 5plus2 (skupina Mafra). Rozsah titulu je 16 stran, dvě z toho jsou věnovány TV programu. Titul vstoupí do auditu ABC ČR.

Od května se tak Český domov rozšíří na 51 titulů a celkový zásah má zvýšit na více než 2 miliony domácností.

Ukázka nového titulu Naše Praha a jeho distribuce

-mav-