Z Novy odchází i šéf Nova Sport Marek Kindernay

pondělí, 31. března 2014, 23:57 Lidé, TV MediaGuru

Management CET 21 opouští další člen - ředitel kanálu Nova Sport Marek Kindernay.

Marek Kindernay, ředitel placeného kanálu Nova Sport, se po 12 letech rozhodl odejít ze své pozice. Na sociální síť Facebook v pondělí pozdě večer napsal, že po 12 letech „nastal čas opustit loď”.

„Skupina Nova se dohodla s Markem Kindernayem na odchodu ze společnosti," uvedla v úterý mluvčí TV Nova Anna Suchá s tím, že Kindernayovi děkuje za 12 let obětavé práce. Za jeho agendu bude zodpovídat programová ředitelka Alex Ruzek. „Do programu Nova Sport bude skupina nadále investovat," dodala Nova.

Z managementu CET 21, která provozuje vysílání kanálů skupiny Nova, tak odchází další člen nejvyššího vedení. Už na konci minulého týdne oznámili svůj odchod ředitel marketingu Ondřej Křivka a ředitel PR a komunikace Josef Koukolíček.

Společně s nimi odcházejí další lidé na nižších pozicích. Nova tak dál pokračuje v restrukturalizaci a snižuje počet zaměstnanců. Děje se tak v reakci na rozhodnutí, které přijala mateřská CME loni na podzim, a to i přesto, že generální ředitel CME a CET 21 Christoph Mainusch na začátku února v rozhovoru pro MF Dnes prohlásil, že restrukturalizace Novy skončila v loňském roce.

-mav-

Aktualizovali jsme v úterý 1. dubna v 15:00 o vyjádření TV Nova.