ČT natočí druhou řadu seriálu Případy 1. oddělení

pátek, 25. dubna 2014, 16:12 TV MediaGuru

ČT bude pokračovat v seriálu Případy 1. oddělení. Natočí druhou řadu, bude mít ale méně dílů.

Programová rada České televize schválila druhou řadu kriminálního seriálu Případy 1. oddělení. Práce na ní se ujme tvůrčí tým z první série pod vedením kreativního producenta Michala Reitlera, včetně scenáristického tandemu Josef Mareš a Jan Malinda. Také herecké obsazení seriálu zůstane beze změny.

„Nestává se moc často, že by autoři měli tak jasno v tom, jakou detektivku chtějí dělat a tak důkladně znali, o čem píší,“ říká vedoucí projektu Tomáš Feřtek.

Druhá řada Případů 1. oddělení bude mít, oproti čtrnáctidílné první sérii, šest až osm dílů. „Po dopsání posledního dílu jsme o pokračování vůbec neuvažovali. Nečekaně pozitivní ohlasy Případů 1. oddělení nás ale přinutily začít o tom přemýšlet. Opravdu dlouho jsme to ale zvažovali. Chtěli jsme mít jistotu, že máme dost sil a nápadů, abychom kvalitou překonali první sérii. Nejsme profesionální scenáristé a máme pracovní závazky vůči našim zaměstnavatelům. Abychom zvládli pokračování, za kterým si oba budeme stát, rozhodli jsme se pro kratší sérii,“ vysvětlují scenáristé Jan Malinda a Josef Mareš.

První řada seriálu podle skutečných událostí z prostředí pražské mordparty, kterou od letošního ledna nabízela v pondělním prime-time Česká televize, se stala divácky nejúspěšnějším seriálem ČT v posledních letech.

Všech 14 dílů zhlédlo v průměru více než 1,5 mil. diváků starších 15 let, což znamená lepší výsledek než u nedávných „hlavních“ seriálů ČT Sanitka 2 (1,3 mil.) či Vyprávěj (poslední řada 1,1 mil.). Průměrný podíl na sledovanosti dosáhl v širší skupině diváků více než 34 %.

-mav-