Duroň: O2 TV získává diváky díky zpětnému zhlédnutí

úterý, 22. dubna 2014, 07:50 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Více než polovinu nových zákazníků získala televize O2 TV díky funkci zpětného zhlédnutí.

Počet zákazníků O2 TV překročil v březnu hranici 160 tisíc. Na novou platformu už byli převedeni všichni zákazníci. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí podle společnosti především funkce zpětného zhlédnutí, nahrávání nebo O2 videotéka.

„Když jsme se v lednu našich zákazníků ptali, jakou funkci na své O2 TV využívají nejčastěji, více než 80 procent z nich odpovědělo, že zpětné zhlédnutí. Kvůli této funkci k nám také přišla více než polovina nových zákazníků,“ uvedl na konferenci TV CON David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

Z průzkumu, který realizovala výzkumná agentura STEM/MARK, dále vyplynulo, že více než osm tisíc nových zákazníků přešlo k O2 TV od konkurence. Jako hlavní impuls pro změnu poskytovatele uváděli nejčastěji právě funkci zpětného zhlédnutí nebo výhodný cenový balíček.

V počtu hodin, které strávili diváci O2 TV v březnu před televizními obrazovkami, vedla s celkovým počtem 6,2 milionu hodin Nova. O třetinu nižší sledovanost vykázala ČT1 a o téměř polovinu níže se umístila Prima. Čtvrtou příčku potom obsadila Prima Cool. Zájem mezi diváky budí i dokumentární kanály (Prima Zoom, National Geographic, Discovery), které se na celkové březnové sledovanosti O2 TV podílí téměř osmi procenty.

Nejvíce televizních diváků lákají tradičně zpravodajské relace a seriály. Na O2 TV patří k nejsledovanějším nezpravodajským pořadům Ordinace v růžové zahradě 2, která vládne úterním a čtvrtečním večerům. V březnu si seriál nenechalo utéct v průměru 32 procent diváků O2 TV.

Každý den přepne průměrný divák mezi kanály přibližně 39krát. O víkendech se počet zvedne dokonce na 50 přepnutí za den. Za přepnutí na jiný kanál je přitom považována pouze taková aktivita, při které divák na novém kanálu zůstane alespoň pět minut.

Pro O2 TV byla zásadní změna v loňském roce, kdy přišla právě s funkcionalitou zpětného zhlédnutí, zdůraznil David Duroň. V letošním roce došlo k rozšíření videotéky do prostředí mimo O2 TV. V plánech je příprava aktualizace aplikace O2 TV a pro rok 2015 nováaplikace O2 GO, která rozšíří televizi do mobilu.

Zdroj: Telefónica

-mav-

Foto: Internet Info