Prodej Ringieru je uzavřen, přebírá ho Křetínský

středa, 30. dubna 2014, 11:23 Tisk MediaGuru

Czech News Center ukončila akvizici vydavatele deníků Blesk, Aha! a dalších titulů.

Nový majitel mediální společnosti Ringier Axel Springer CZ ve středu společnost převzal. Proběhl tzv. closing day, což znamená, že nový vlastník už může vykonávat vlastnická práva. Společnost Czech News Center tak dokončila akvizici společnosti Ringier Axel Springer CZ.

Transakce navazuje na smlouvu z 20. prosince 2013, ve které se společnost Ringier Axel Springer Media AG, joint-venture společností Ringier AG a Axel Springer SE, dohodla s podnikateli Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem na prodeji své české dceřiné společnosti  Ringier Axel Springer CZ, včetně tiskárny Ringier Axel Springer Print CZ a své účasti v První novinové společnosti. Daniel Křetínský a Patrik Tkáč akvizici realizují prostřednictvím společnosti Czech News Center.

Společnosti Ringier Axel Springer CZ  a Ringier Axel Springer Print CZ změní své názvy. Tato změna bude účinná zápisem do obchodního rejstříku. Až se tak stane, bude firma informovat samostatnou tiskovou zprávou. Podle informací MediaGuru.cz ponese pravděpodobně název Czech News Center.

V představenstvu nového vlastníka společnosti vedle Daniela Křetínského dále zasedají Daniel Častvaj a David Bregar. Předsedou dozorčí rady společnosti je Patrik Tkáč.

Transakci už na konci letošního února schválil Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Ringier Axel Springer CZ je nejsilnějším vydavatelem na českém trhu z pohledu čtenářského zásahu. Svými tituly osloví 3,8 mil. čtenářů (čtenost na vydání). Portfolio tvoří novinové tituly Blesk, Aha! a Sport a dále časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.

-mav-