Proximity a Mark BBDO vytvářejí strategickou alianci

čtvrtek, 10. dubna 2014, 11:12 Reklama MediaGuru

Agentury Proximity Prague a Mark BBDO vytvářejí strategickou alianci. Obě značky zůstávají na trhu.

Agentury Proximity Prague a Mark BBDO ve čtvrtek 10. dubna oznámily vytvoření strategické aliance, která umožní využívat společné zdroje a současně tak rozšířit nabídku služeb v oblasti integrované marketingové komunikace. Proximity Prague a Mark BBDO, které od loňského roku sdílí stejné prostory a některá oddělení tzv. back office, budou mít společně přístup k partnerským agenturám a strategickým informačním zdrojům, jakož i k týmu expertů v různých disciplínách marketingové komunikace ve více než 80 zemích po celém světě. Obě agentury budou nadále vystupovat pod svými vlastními jmény a jednotlivým klientům se budou věnovat specializované týmy.

„Strategická aliance je dalším logickým krokem v dlouhodobém vývoji agentur Proximity a BBDO stejně jako odpovědí na měnící se tržní podmínky,“ komentuje tento krok Petr Šec, managing director společnosti Proximity Prague, v níž má agenturní síť BBDO většinový podíl. „Aliance se společností Proximity Prague vychází ze silného kreativního zázemí, zároveň však umožní reagovat na další aktuální potřeby zadavatelů, od vývoje tradičních kampaní přes CRM strategie až po digitální komunikaci,“ dodala Milena Mešanovič, managing director agentury Mark BBDO.

Vytvoření strategické aliance tedy nepotvrdilo zprávy o odchodu značky Mark BBDO z českého trhu, jež se v médiích objevily minulý týden. Spekulovalo se o možnosti fúze Mark BBDO s Proximity či s agenturou DDB, další kreativní agentury komunikační skupiny Omnicom.

-kch-