Slovenská Joj žádá českou radu o satelitní licence

čtvrtek, 03. dubna 2014, 14:10 TV MediaGuru

Televizní skupina Joj požádala RRTV o licenci pro televizní programy Joj a Plus.

Slovenská televizní skupina Joj požádala českou Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o licenci pro televizní programy Joj a Plus. Ve čtvrtek o tom informoval server omédiách.com, který s odvoláním na RRTV uvedl, že by programy měly být šířeny prostřednictvím satelitu. Podání žádosti rada potvrdila ČTK.

O licenci pro televizní vysílání oficiálně požádala česká firma Doneal. Jejím jediným akcionářem je Slovenská produkčná, která přes firmu Mac TV drží licence pro již existující slovenské kanály TV Joj a TV Joj Plus. Rada by o licencích měla jednat na některém z příštích zasedání. Podle rady půjde o celoplošné vysílání plnoformátových programových služeb prostřednictvím satelitu.

Slovenské kanály TV Joj a TV Joj Plus již v Česku působí, ale zatím pouze v režimu převzatého vysílání, tedy na základě smlouvy s operátory, kteří v Česku provozují televizní multiplex nebo kabelové rozvody. Nové vysílání by tak bylo na základě původní licence. Podle serveru omédiách.com není vyloučené, že součástí projektu je snaha vlastníků přemístit sídlo televize ze Slovenska do ČR.

Joj Media House, která vlastní firmu Slovenská produkčná, je mimo jiné vlastníkem společnosti Joj Media House CZ, jejímž prostřednictvím drží sto procent akcií ve firmách BigBoard Praha a nepřímo i v Czech Outdoor, podnikajících ve venkovní reklamě.