Lagardere potvrdilo odchod Šilhánové, spor končí

pátek, 25. dubna 2014, 10:02 Rádio, TV MediaGuru

Ředitelka rádia Evropa 2 Jitka Fürst potvrdila odchod Lucie Šilhánové. Odchází do TV Prima.

Lucie Šilhánová, dlouholetá moderátorka Ranní show Evropy 2, z rádia odejde. Její odchod v pátek ráno potvrdila ředitelka rádia Evropa 2 Jitka Fürst. „Jménem Evropy 2 chci Lucii poděkovat za dlouholetou spolupráci a držím jí pěsti v její další kariéře. Věřím, že její působení v Evropě 2 bude pro ní dobrou zkušeností v jejím dalším působení,“ sdělila ředitelka rádia Evropa 2 Jitka Fürst. Bylo to vůbec poprvé, kdy se v průběhu týdne vedení rádia k situaci vyjádřilo.

Ve vysílání Ranní show Evropy 2 pak zazněla informace, kterou v pátek přinesl server Blesk.cz, že Lucie Šilhánová odchází do Diváckých zpráv televize Prima, kde se stane moderátorkou.

Ranní show Evropy 2 tak bude pokračovat ve složení Leoš Mareš a Patrik Hezucký. Nelze vyloučit, že do budoucnosti se tým rozšíří, zatím ale v této věci není jasno. Tím tak skončil čtyřdenní protest moderátorů proti rozhodnutí rádia Evropa 2 o odchodu moderátorky Lucie Šilhánové. Vysílání Ranní show Evropy 2 bylo v průběhu týdne ovlivněno nesouhlasem moderátorů s rozhodnutím vedení rádia.

Na páteční ráno svolali moderátoři Ranní show manifestaci před sídlem rádia. Podle odhadů přijelo původní tým Ranní show podpořit cca 30-40 lidí.

Záznam z rozloučení Lucie Šilhánové s jejími fanoušky, s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým na Evropě 2 je možné poslechnout z archivu vysílání.

-mav-