Telefónica spouští placenou O2 Videotéku

středa, 02. dubna 2014, 14:20 Internet & Mobil MediaGuru

Další placenou videotéku na českém internetu startuje Telefónica.

Telefónica na  webu www.o2tv.cz spouští novou O2 Videotéku, v které nabídne tisíc snímků k legálnímu zapůjčení z internetu. „Starší filmy začínají na 30 Kč, poslední novinky jsou pak za 55 Kč na 24 hodin," uvádí David Duroň, marketingový ředitel společnosti pro segment domácností.

Zvolený film je k dispozici 24 hodin od zakoupení, vidět ho lze i několikrát za sebou – počet zhlédnutí totiž není omezen. Seznam všech filmů doplňují ilustrační obrázky a videoukázky s hodnocením serveru ČSFD.cz. „Databázi filmů budeme neustále rozšiřovat. V průběhu každého měsíce tak přibyde přibližně 30 nových titulů," dodává David Duroň. O2 Videotéka nabídne nejen české filmy, ale i snímky z produkce hlavních hollywoodských studií, jakými jsou The Walt Disney Company Limited, Warner Bros Entertainment Inc., Sony Pictures Television International nebo Universal Studios International B.V.

Lidé si také budou moci vybrat, kde a jak se na filmy podívají. Mohou je sledovat online z počítače, notebooku nebo chytré televize Samsung připojené na internet. Do budoucna se plánuje rozšíření O2 Videotéky také na tablety i chytré telefony.

O2 Videotéku mohou i nadále využívat všichni zákazníci, kteří mají digitální televizi O2 TV. Cena za O2 TV  začíná na 151 korunách měsíčně. K O2 TV Flexi se 43 televizními programy dostanou zákazníci navíc tematické programy (sport, seriály, dokumenty, filmy, hudba, děti) dle vlastního výběru.

Nedávno spustila svoji placenou službu Ivio.cz. Placené filmy a seriály nabízí na internetu Voyo.cz ze skupiny Nova a také videotéka TopFun.cz. Velmi pravděpodobně se do placeného online obsahu pustí i druhá z největších komerčních televizí Prima.

-mav-