VLP a Mafra dostanou konkurenci v onlinu

pátek, 04. dubna 2014, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Nově vzniklá mediální firma MediaShow Group se chce profilovat hlavně přes regionální zpravodajství.

Na mediálním trhu se zformovala nová mediální společnost, která má výrazné ambice na poli regionální a zpravodajské online žurnalistiky. Jde o společnost MediaShow Group, která částečně transformuje existující portfolio internetových serverů, ale především přivádí několik nových projektů. Vlajkovou lodí mají být regionální online deníky, které v letošním roce postupně zaplní celé Čechy.

„Strategii projektu připravujeme od loňského srpna,” říká ke vzniku nové mediální společnosti Radek Pešout, poloviční spolumajitel firmy MediaShow Group a bývalý regionální novinář, který mj. stojí za serverem MediaShow.cz. I ten se stane součástí nově se rodící mediální společnosti. Vedle MediaShow.cz staví firma na desítce webů dosud zastupovaných společností ProSEO Media. Ta je přes internetového podnikatele Jana Potůčka (nemá nic společného s šéfredaktorem serveru Digizone.cz) druhým spoluvlastníkem společnosti.

Jádrem mediálních aktivit mají být vznikající zpravodajské weby v českých regionech. Nově se představuje SeveročeskýDeník.cz a aktivní je už také ZápadočeskýDeník.cz. Další mají následovat. „Do konce pololetí chceme regionálními weby pokrýt Čechy,“ doplňuje Radek Pešout. O moravských verzích deníků se uvažuje až v pozdější fázi, stejně tak Praha není zatím prioritou.

Regionální online deníky chtějí stavět především na investigativním stylu. „Naším základem budou kauzy a investigativní témata. Přinášet ale budeme i zpravodajství, kulturu, sport či servisní informace,“ uvádí Pešout, který naznačuje, že na regionálním trhu vidí pro investigativní témata prostor. Na serverech regionálních deníků se objeví část obsahu už existujících webů, které na sebe budou vzájemně odkazovat. Jde především o web Události112.cz zaměřený na krimi, společensko-bulvární ShowMix.cz, zmíněný MediaShow.cz a investigativní Investigate.cz.

Posledně jmenovaný se má stát „projektem budoucnosti českého internetu“. V tuto chvíli je jeho obsah dostupný jen pro registrované čtenáře, v průběhu prvního pololetí přejde na placený obsah. „Jde o typ deníku Insider a určitou modifikaci Echo24.cz. Část webu bude zpřístupněna a část bude placená. V placené sekci se objeví především analýzy, rozhovory a dokumenty,“ říká Radek Pešout, který zatím nechce přibližovat cenovou politiku webu.

Ve druhé fázi budou následovat magazínové weby z oblasti cestování, financí, bydlení, zdraví a životního stylu.

MediaShow Group se chce zařadit mezi významné producenty internetového obsahu. „Celková měsíční návštěvnost všech webů portfolia se těžko odhaduje. Byznys plán je ale nastaven na efektivní organizační struktuře a reálných příjmech, které lze na mediálním trhu získat,“ dodává Radek Pešout.

Home page serveru SeveročeskýDeník.cz

-mav-