Začaly vycházet první golfové noviny Hrajeme golf

pátek, 11. dubna 2014, 11:43 Tisk MediaGuru

Společnost Hrajemegolf.cz začala vydávat první golfové noviny na českém trhu.

V nákladu 10 tisíc výtisků byly poprvé distribuovány golfové noviny Hrajeme golf, které začala vydávat stejnojmenná společnost Hrajemegolf.cz. Distribuovány jsou zdarma. Jejím polovičním vlastníkem je Antonín Grimm, bývalý dlouholetý obchodní ředitel společnosti Czech Press Group, vydavatele časopisu Koktejl.

Na českém trhu vychází přibližně pět golfových časopisů, nový titul se ale rozhodl nejít do přímé konfrontace s golfovými magazíny. Golfové nadšence chce oslovit přes formát osmi až dvanáctistránkových novin. Vycházet přitom mají jen v golfové sezóně od dubna do října. V tomto období by měly vyjít desetkrát.

„Magazíny se většinou orientují na to, co se už odehrálo, důraz je kladen na informace o světových golfových profesionálech. My se chceme věnovat tomu co je nyní aktuální, a tomu, co se teprve uskuteční. Dominantní je dění na českých golfových hřištích. Cílem je prezentovat golf pohledem normálních lidí,“ představuje záměry Antonín Grimm. Část obsahu by si měli psát sami čtenáři. Čistě golfové informace doplní servisní informace a pozvánky na turnaje, ale také tipy na golfovou turistiku po Čechách.

Noviny vycházejí ve formátu A3 na novinovém papíře. Hlavní cílovou skupinou jsou aktivní golfisté, titul tak s distribucí míří do stovky golfových klubů, do největších golfových prodejen a k dispozici bude i na golfových turnajích. Součástí uvedení na trh je i e-mailová distribuce na 40 tisíc adres. Vydavatel odhaduje, že celkově během sezóny osloví dvě třetiny aktivních golfistů. V Česku je registrováno cca 60 tisíc golfistů. Počet aktivních golfistů, kteří nakupují a zajímají se o golfové produkty, je odhadován zhruba na polovinu.

Tištěná verze novin Hrajeme golf je doplněna internetovým serverem Hrajemegolf.cz. V přípravě je také aplikace pro chytré telefony. Obchodním cílem pro letošek je podle Antonína Grimma nastartování spolupráce s většinou golfových hřišť. Hlavními inzertními partnery by měly být všechny firmy, které chtějí oslovovat cílovou skupinu golfistů.

-mav-