Další rošáda v Media Masteru, skončil Ivo Jerák

pondělí, 19. května 2014, 18:53 Lidé, Tisk MediaGuru

Jaromír Soukup mění vedení Media Masteru. Zhruba čtvrt roku vydžel v čele Ivo Jerák.

Společnost Media Master mění v krátké době opět své vedení. V čele firmy totiž nedobrovolně skončil dosavadní generální ředitel Ivo Jerák. Jerák přitom odchází po zhruba třech měsících ve vedení společnosti. Odchod MediaGuru.cz potvrdil.

Ivo Jerák nahrazoval bývalého šéfa Radka Jeneše letos v únoru. Ani Jeneš ale nevydržel ve vedení společnosti, která zajišťuje prodej inzerce pro tituly Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, příliš dlouho. Řízení společnosti se ujal na jaře 2013.

Jednatelem Media Masteru se letos v lednu stal přímo majitel Empresy a TV Barrandov Jaromír Soukup. Přestěhováním sídla Media Masteru do skupiny Empresa Media de facto potvrdil spekulace o blízkém provázání Media Masteru s jeho firmami.

Portfolio zastupovaných médií společnosti Media Master se v průběhu loňského roku a od začátku roku 2014 proměnilo. Od poloviny roku 2013 ukončila s Media Masterem spolupráci Česká televize a od začátku roku 2014 odstoupil od exkluzivní spolupráce Český rozhlas. TV Barrandov prodává reklamu přes Media Club, mediální zastupitelství televizních stanic skupiny Prima. V roce 2012 skončilo hospodaření firmy se ztrátou 43 mil. Kč.

Ivo Jerák přišel do Media Masteru loni v létě z outdoorové společnosti outdoor-akzent, nejprve zde zastával post obchodního ředitele. Před tím byl víc než deset let inzertním ředitelem vydavatelství Bauer Media, kam přišel z vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 (dnes Burda Media 2000).

-mav-