HN přejdou na jeden sešit, vyjdou v novém

středa, 07. května 2014, 13:35 Tisk MediaGuru

Dalším deníkem, který přechází na jednosešitové vydání, jsou Hospodářské noviny.

Hospodářské noviny přejdou od poloviny května na jednosešitové vydání. O záměru už deník informoval obchodní partnery. Znamená to, že obsah Hospodářských novin, který je v současnosti umístěn do dvou sešitů, se stáhne do jednosešitového vydání. Hospodářské noviny svůj záměr opustit stávající sešitovou strukturu poprvé naznačily už před koncem loňského roku. Do jednoho sešitu přecházejí od 12. května také Lidové noviny.

Novou podobu má dostat i titulní strana HN. Měla by být přehlednější s jedním hlavním tématem, které doplní upoutávky na další témata ve vydání HN.

Na druhé straně deníku bude nově zařazena rubrika Extra, která se zaměří na analýzu aktuálního tématu. Novinkou bude také dvoustrana ekonomické publicistiky nazvaná Panorama, umístěná uprostřed novin. Věnovat se má aktuálnímu ekonomickému tématu.

Hospodářské noviny chtějí v inovované podobě koncentrovat kratší informace do horní části textu. Zavádějí také název Události pro zpravodajské strany, které se mají věnovat novinkám z domova a ze zahraničí. Zprávy zde budou řazeny podle důležitosti informace, nikoliv podle tematického zaměření.

Názory a komentáře se rozšíří. Kromě tradiční názorové dvoustrany budou názory nově zařazovány v sekci Události přímo ke konkrétním článkům. Čtenář tak bude mít u tématu k dispozici názor kmenového autora nebo externího odborníka.

S obsahovými změnami dojde i k drobným úpravám některých inzertních formátů. Jde o ucho na titulní straně Hospodářských novin, junior page a výškové formáty (1/4 str., 1/2 str.). Přechodem na jeden sešit se ruší inzertní formáty na stávající první straně sešitu HN Byznys.

„Cílem všech provedených uprav je především zpřehlednit náš deník a posílit jeho byznysové zaměření,“ vysvětlila Economia obchodním partnerům.

-mav-