Letošní X Factor byl na Primě slabší než Talent

pondělí, 26. května 2014, 11:53 TV MediaGuru

Finálovým večerem se na TV Prima uzavřela reality show X Factor. Sledovanost zůstala za očekáváním.

Vyvrcholení letošního ročníku reality show X Factor se i vlivem těžké konkurence nedostalo v diváckých preferencích příliš vysoko. Finálový večer zhlédlo necelých 350 tis. diváků starších 15 let. Letošní průměrný výsledek jarního vysílání X Factoru se v nedělním prime-time TV Prima pohyboval na úrovni cca 400 tis. diváků s průměrným podílem kolem 10 % (D15+). To je pod dlouhodobým průměrem Primy.

Jak vyplývá z následujícího srovnání, nejúspěšnější vysílání bylo na konci března, kdy se sledovanost dotkla hranice 600 tis. diváků. Od konce března se ale sledovanost pořadu postupně snižovala.

Vývoj sledovanosti pořadu X Factor (tis.), jaro 2014, D15+

X Factor_2014

Zdroj: ATO-Mediaresearch. V přehledu jsou od 11.5.-25.5. uvedeny i výsledky sledovanosti rozhodnutí jednotlivých finálových kol.

Ve srovnání s talentovými reality show, které Prima odvysílala v loňském a předloňském roce – šlo o pořad Česko Slovensko má talent – nabízený vždy v podzimní sezóně, byl letošní jarní výsledek X Factoru slabší. Průměrný rating se pohyboval na úrovni 5 % (D15+), zatímco loňská podzimní série ČS má talent na úrovni 7 % a předloňská 11-12 %.

Průměrný rating (%) pořadů X Factor a ČS má talent, 2012-2014

Prima_show

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-

Foto: TV Prima