NovaPlus dohnala PrimaPlay, vede iVysílání

pondělí, 05. května 2014, 07:30 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Dubnová data přinášejí první odhady návštěvnosti nové video online služby NovaPlus.cz.

Návštěvnost tří hlavních video online služeb největších tuzemských televizí je vyrovnaná. Ukazují to odhady o návštěvnosti výzkumu NetMonitor podle počtu reálných uživatelů (RUest). V nich se poprvé za celý měsíc objevuje nová služba skupiny Nova NovaPlus.cz.

Podle dubnových dat je z pohledu počtu návštěvníků návštěvnost Nova Plus.cz a PrimaPlay.cz (skupina Prima) téměř na stejné úrovni, když se měsíčně v průměru pohybuje na úrovni cca 550 tis. reálných uživatelů. Nejvyšší návštěvnost zaznamenala v dubnu ze sledované trojice online video služeb nabídka České televizeiVysilani.cz s odhadovanou měsíční návštěvností 680 tis. reálných uživatelů.

Odhad počtu reálných uživatelů RUest, duben 2014

Z pohledu počtu zhlédnutých stránek si v dubnu vedla nejlépe PrimaPlay.cz s více než 13 mil. zhlédnutých stránek, téměř totožné úrovně dosahuje i iVysílani.cz. Počet zhlédnutých stránek NovaPlus.cz nepřekročil v dubnu hranici 10 milionů.

Odhad počtu zhlédnutých stránek, duben 2014

Službu Nova Plus.cz uvedla skupina Nova letos v únoru při příležitosti svých 20. narozenin. Jde o bezplatnou službu, v rámci které mohou uživatelé přehrávat videa z původní tvorby TV Nova do sedmi dní po jejich odvysílání. Nova se tak chtěla v online nabídce vyrovnat konkurenci – její hlavní online video server Voyo.cz je na rozdíl od zmíněné trojice služeb placený.

Zdroj dat: NetMonitor

-mav-