Předsedou Rady ČT zvolen Jaroslav Dědič

středa, 21. května 2014, 10:29 TV MediaGuru

Novým předsedou Rady ČT je stávající místopředseda z Uhdeho rady Jaroslav Dědič.

Novým předsedou Rady České televize, která ze zákona dohlíží na chod veřejnoprávní televize, byl ve středu zvolen její stávající místopředseda Jaroslav Dědič. Dědič však bude předsedou na pouhý rok, protože poté mu skončí funkční období. Dosud stál v čele Rady ČT Milan Uhde, pro další funkční období už ale nebyl vybrán Poslaneckou sněmovnou. Z 15 členů Rady ČT odevzdalo 14 platných hlasů, všechny pro Jaroslava Dědiče.

„Chci být pokorným administrátorem, doufám, že to Radě svými krok příliš nepokazím," řekl svým kolegům čerstvě po zvolení Dědič.

Jaroslav Dědič byl místopředsedou Rady ČT pod dobu, kdy ji vedl její bývalý předseda Milan Uhde. Jak uvedl ve svém krátkém kandidátském proslovu, bude na činnost ze svého předchozího období navazovat. Následující rok označil pro Radu ČT za náročný. Připomněl, že už tento čtvrtek bude volební výbor jednat o výročních zprávách ČT o její činnosti a o hospodaření v loňském roce. „Čeká nás důležitá debata o financování ČT. Jsme také poradci při přípravě nových mediálních zákonů,“ shrnul výhled činnosti Jaroslav Dědič.

Dědič byl navržen jako jediný kandidát na předsedu Rady ČT. Kandidáty navrhují přímo členové Rady ČT. Členem Rady ČT je od roku 2009. Je vystudovaný novinář, v minulosti působil jako redaktor a krátce i jako mluvčí ministerstva financí.

-mav-