TBWA se spojuje s agenturou Hullabaloo

pátek, 30. května 2014, 12:30 Reklama MediaGuru

TBWA se spojuje s agenturou Hullabaloo. Děje se z rozhodnutí centrální TBWA International.

Kreativní agentura TBWA se spojuje s agenturou Hullabaloo. Děje se tak z rozhodnutí centrální TBWA International. Podobně postupuje agentura na několika dalších trzích východní Evropy, popsal MediaGuru.cz Radek Dráb, dosavadní ředitel agentury TBWA.

Podle Tima Hennessyho, jenž je jedním z partnerů agentury Hullabaloo, oslovila centrální TBWA agenturu Hullabaloo už před delší dobou s tím, zda by se nechtěli stát jejím affiliate partnerem a převzít její aktivity v České republice. Teď přejdou klienti agentury TBWA do nezávislé agentury Hullabaloo. „Doufám, že k nám bude moci přejít i většina zaměstnanců TBWA,“ dodal Henessy pro MediaGuru.cz s tím, že sídlit budou v pobočce agentury Hullabaloo v ulici Záhřebská. Na přesunu provozní činnosti do agentury Hullabaloo se bude podílet současný ředitel pobočky TBWA v Praze, Radek Dráb.

Jiří Pleskot, partner a kreativní ředitel Hullabaloo, ke spojení řekl: „Pociťovali jsme nutnost spojit síly s globálním partnerem; tento krok nám zajistí přístup k nástrojům a mezinárodní podpoře, ale zároveň si zachováme nezávislost. Síť TBWA je perfektní partner, který zahrnuje ty nejzajímavější kreativní agentury na světě, má fantastickou klientelu a moderní strategické nástroje, jako např. Disruption.“

Regionální ředitelka TBWA pro Evropu Doris Dannerová k tomu dodala: „Příchod agentury Hullabaloo do skupiny TBWA znamená mnoho. Tato agentura je stejně oddaná své práci jako my a její smysl pro kreativitu z ní pro nás dělá v ČR ideálního partnera. To bylo zřejmé už od našeho prvního setkání.“

Nezávislá agentura Hullabaloo bude nadále vystupovat na trhu pod svým názvem. Značka TBWA zůstane zaregistrovaná a bude používaná v souvislosti s dosavadními klienty TBWA.

Agentura Hullabaloo byla založena třemi partnery Timem Hennessym, Martynem Coxem a Jiřím Pleskotem v roce 2008. Své pobočky má v Praze, Moskvě a Varšavě.

-kch-