Tržby médií Joj Media House v Česku přesáhly miliardu

pondělí, 12. května 2014, 12:22 Outdoor MediaGuru

Slovenská skupina Joj Media House dosáhla loni na českém trhu tržeb přes 1 mld. Kč.

Provozní výnosy společnosti Joj Media House v Česku překročily v loňském roce úroveň 1 mld. Kč. Celkově dosáhly 39,9 mil. eur, což představuje cca 1,037 mld. Kč, vyplývá z uzavřených výsledků společnosti za loňský rok.

Oproti roku 2012 si tak firma ve výnosech na českém trhu polepšila o 50 %. V roce 2012 ale vykazovala výsledky v Česku za období od 1.3.-31.12. 2012.

Joj Media House, která na Slovensku provozuje druhou největší TV Joj, je v Česku většinovým vlastníkem outdoorové společnosti BigBoard Praha (60 %). Na českém outdoorovém trhu jde o nejsilnějšího hráče, který postupně zkonsolidoval několik společností provozujících venkovní reklamu. BigBoard Praha v loňském roce uzavřela na českém trhu dvě významné akvizice: konkurenční společnosti outdoor-akzent a pražské DKNV Media (dnes Bilbo City).

Struktura vlastnictví Joj Media House na českém trhu

Zisk Joj Media House v Česku se loni ale snížil, když dosáhl 222 tis. eur (necelých 6 mil. Kč).

Český mediální trh je z pohledu celé skupiny po Slovensku druhým nejsilnějším podle provozních výnosů. Celkové provozní výnosy skupiny, která operuje i v Rakousku, loni dosáhly 155 mil. EUR (cca 4 mld. Kč).

Výnosy z médií Joj Media House v jednotlivých zemích (tis. EUR)

Zdroj: výroční zpráva 2013

-mav-