Z redakce Maximu odchází pět redaktorů

pátek, 09. května 2014, 15:27 Tisk MediaGuru

Redakci časopisu Maxim opustí Adam Maršál, Jan Strmiska, Petr Bílek, Lukáš Novák a Radek Kovanda.

Po loňské změně na postu šéfredaktora, kdy Pavla Vondráčka po deseti letech vystřídal Jan Štěpánek, čekají redakce pánského časopisu Maxim další změny. Z redakce k 31. červenci 2014 odcházejí redaktoři Adam Maršál, Jan Strmiska, Petr Bílek, Lukáš Novák a Radek Kovanda.

Jako důvod ve společném prohlášení odcházejí redaktoři uvedli: „Zjistili jsme, že jsme gayové. Došlo nám, že již nedokážeme tak věrohodně zpracovávat témata týkající se žen, vztahů mezi muži a ženami a vůbec zájmů hlavní cílové skupiny – heterosexuálních mužů. Proto jsme se s vydavatelstvím Burda dohodli, že bude pro čtenáře časopisu Maxim lepší, když odejdeme. Maxim jsme vytvářeli přes deset let a nyní jeho novému, správně orientovanému týmu přejeme hodně úspěchů.“

Petra Fundová, generální ředitelka Burda Media 2000, věří, že chystaná změna v redakci bude ku prospěchu Maxima a že jeho obsah dostane nový náboj. „S odcházejícími redaktory se loučím v dobrém, chci jim moc poděkovat za skvěle odváděnou práci a obrovské nasazení, se kterým časopis vytvářeli,“ dodává.

Jak uvádí šéfredaktor titulu, část redakčního týmu zůstává a část bude doplněna o nová jména, kteří budou vytvářet novou kapitolu historie magazínu.

-kch-