ČT nakupuje nové pořady, mezi nimi i Kriminalistu

středa, 25. června 2014, 10:16 TV MediaGuru

Praha od pondělí hostí TV veletrh NATPE. Česká televize jedná o nákupu několika pořadů.

Česká televize na probíhajícím veletrhu televizní produkce NATPE, který se letos koná v Praze, rozjednala práva na několik nových projektů – krimi seriálů, filmů, ale i pořadů pro děti či dokumentů. Českým divákům chce nabídnout například životopisný snímek o Elizabeth Taylorové či seriál Kriminalista.

„Na tomto veletrhu se zaměřujeme na novinky v široké paletě žánrů, od dokumentů přes opery, balet až po seriály a filmovou produkci,“ avizuje programový ředitel České televize Milan Fridrich.

Z oblasti seriálů jedná Česká televize o nákupu německého Kriminalisty, ve kterém vyšetřovatel řeší své případy poněkud zvláštní metodologií, či druhé řady krimiseriálu BBC z anglického venkova Páter Brown s Markem Williamsem v hlavní roli. V hledáčku má Česká televize také britskou sérii Fleming: muž, který chtěl být Bondem. Zájem má i o mysteriózní detektivní cyklus Top of the Lake.

Pro diváky ČT art připravuje britský celovečerní film o Elizabeth Taylorové a Richardu Burtonovi s Helenou Bonham Carterovou v hlavní roli.

Díky nově uzavřeným smlouvám odvysílá ČT na Déčku pokračování série Horrible Histories – Děsivé dějiny. Nabídne ale i nové animované pořady jako Dobrodružství Sáry Jane, britský spin off seriálu Pán času zaměřený na mladší publikum, nebo padesátidílný seriál o dinosaurech.

-mav-