JCDecaux obsazuje digitální obrazovky k eskalátorům

středa, 25. června 2014, 14:04 Outdoor MediaGuru

Zrekonstruovaná stanice pražského metra Národní třída disponuje více než 40 digitálními obrazovkami.

Po Vídni a Londýně nainstalovala i v Praze společnost JCDecaux a její dceřiná firma Rencar digitální eskalátorové panely, které dokážou synchronizovat promítanou reklamu. Celkem 42 takových obrazovek umístila do nově zrekonstruované stanice metra Národní třída.

„Digitální technologie během cesty po eskalátorech umožní přecházení informací z jedné obrazovky na druhou. Kromě vizuálních efektů tak lidé současně získají více informací o nabízeném produktu zábavnější formou,“ říká k nové technologii technický ředitel skupiny JCDecaux v České republice Tomáš Tenzer. Instalace digitálních panelů je podle něj v souladu s celosvětovými trendy v reklamě i dlouhodobou filozofií firmy.

JCDecaux už údajně eviduje zájem o tento reklamní nosič ze strany globálních i lokálních zadavatelů. Ti mohou kombinovat digitální panely s dalšími reklamními plochami v metru. „Ve stanici Národní třída bude brzy v přístupové chodbě umístěno ještě šest obrazovek Twin, které poskytnou celkem 12 digitálních ploch, a bude možné je kombinovat s obrazovkami podél eskalátorů.“

Do budoucna bude JCDecaux pokračovat v digitalizaci letiště, kde plánuje osadit obří obrazovky 8x4m. Podle  Tenzera je společnost připravena podílet se postupně i na digitalizaci ostatních stanic pražského metra.

JCD_Narodni

-mav-