Seznam.cz lokalizuje vyhledávání firem

středa, 18. června 2014, 14:59 Internet & Mobil MediaGuru

Upoutávky ve vyhledávači Seznam.cz se nově mění podle místa, kde uživatelé hledají.

Vyhledávač Seznam.cz chce zrychlit cestu k požadované informaci uživatelů. Upoutávka pro hledání firem a počasí na Seznam.cz proto prošly úpravou. Jejich obsah může být závislý na poloze uživatele. Lokalizaci bude využívat i našeptávač. Seznam.cz zahájil testování nového způsobu vyhledávání.

V nové podobě se budou zobrazovat záznamy z firemního katalogu Firmy.cz podle lokality, v níž uživatelé hledání provedli. Upoutávka na Počasí.cz pak bude zobrazovat, jaké je počasí právě v místě, kde lidé hledají. V upoutávce se má zobrazovat obsah relevantní pro polohu, nikoli např. informace z druhého koce republiky.

Lokalizaci bude využívat i našeptávač, který bude nabízet k vyhledání dotazy s relevancí na danou polohu. U restaurací tak nabídne tak např. dohledání nejčastěji zadávaných podniků, které jsou poblíž místu, odkud probíhá hledání.

Seznam.cz chce v rámci cestu sbírat zpětnou vazbu a zjišťovat funkčnost nového hledání. Jde tak o další změnu v rámci firemního vyhledávání –novou podobu stránek Firmy.cz spustil Seznam.cz na začátku dubna.

-mav-