TV léto teprve začíná, Prima už ale startuje podzim

pondělí, 23. června 2014, 12:20 TV MediaGuru

Od neděle začne Prima vysílat svůj nový seriál Svatby v Benátkách. Připravuje se na podzim.

Přestože televizní léto teprve začíná, televize Prima chce zvrátit klesající trend sledovanosti u hlavního kanálu Primy a včasným nasazením nového seriálu Svatby v Benátkách zamýšlí podchytit diváky pro podzimní vysílání.

Avizovaný seriál Svatby v Benátkách, který Prima už měsíc masivně promuje, se divákům poprvé představí v neděli 29. června. Prima se tak poučila z loňské sezóny, kdy se loni podobně zachovala konkurenční Nova. Letním zahájením seriálu Doktoři z Počátků Nova získala televizní publikum, které se jí na podzim a následně i letos na jaře podařilo proměnit v početnou diváckou obec, díky které vyhrávala nedělní prime-time. Doktoři z Počátků začínali loni v létě místo Ordinace v růžové zahradě dvakrát týdně, po skončení prázdnin se pravidelně objevují v nedělním večeru.

Start nového seriálu navíc Prima spojí s premiérovým představením nové moderátorské dvojice Romana Šebrleho a Gabriely Kratochvílové, kteří budou uvádět hlavní zpravodajskou relaci TV Prima. První díl seriálu Svatby v Benátkách se ještě střetne se seriálem Doktoři z Počátků, od července by ale měla Nova podle stávajících plánů vysílat v neděli večer filmovou trilogii Muži v černém.

Je ale otázkou, zda neděle večer zůstane vyhrazena seriálu Svatby v Benátkách i po prázdninách. Jak už jsme dříve naznačili, nelze vyloučit, že seriál bude Prima vysílat dvakrát týdně. Vedle svého klíčového seriálu Cesty domů navíc Prima ohlásila natáčení dvou dalších nových seriálů – Vinaři a Všechny moje lásky – z nichž zřejmě ještě jeden by mohl jít do vysílání už na podzim.

Programová schémata ČT1, Nova, Prima pro červenec 2014, prime-time

TV leto2014

-mav-