Blesk získává paparrazi Kundráta a Hykla, staví tým

pondělí, 07. července 2014, 16:50 Tisk MediaGuru

Od září se do největšího tuzemského bulvárního deníku vracejí David Kundrát a Martin Hykl.

Stávající bulvární fotografové týdeníku Sedmička David Kundrát a Martin Hykl míří od 1. září do vydavatelství Czech News Center (dříve Ringier Axel Springer), kde budou pracovat pro největší tuzemský bulvární deník Blesk.

Šéfredaktor Blesku Radek Lain plánuje s jejich příchodem vytvořit v Blesku oddělení bulvárních fotoreportérů, kteří se budou zaměřovat nejen na showbyznysové dění, ale více i na oblasti politiky a byznysu, potvrdil pro MediaGuru.cz. Oddělení má celkem tvořit šest fotografů.

Fotografové jsou součástí integrovaného newsroomu deníků Blesk a Aha!. Pracují tak pro oba tituly, snímky se pak rozdělují podle témat jednotlivých deníků, mohou se ale objevovat i v obou titulech souběžně.

Kundrát a Hykl pracovali před svým odchodem pro deníky Blesk a Aha!, do bývalého Ringieru se tak vracejí. Patří k předním českým paparazzi fotografům. Týdeník Sedmička (Empresa Media) tím ztrácí oba své fotografy. Pravděpodobně však nepůjde o jediné odchody z vydavatelství Empresa Media. Ty souvisejí s odchodem Františka Nachtigalla, na kterého byla část lidí v Emprese navázána.

-mav-