CNC konkuruje televizím, odvysílá fotbalovou ligu

čtvrtek, 24. července 2014, 10:19 Internet & Mobil MediaGuru

Mediální dům Czech News Center uvede na trh největší online projekt fotbalové ligy.

Mediální dům Czech News Center (CNC) umožní fotbalovým fanouškům sledovat veškeré dění z fotbalové Synot ligy na jednom internetovém portálu, a to zdarma a bez registrace. CNC mluví o projektu jako o největší databance fotbalových online přenosů a záznamů.

Na stránkách www.blesk.cz budou k dispozici všechny zápasy Synot ligy. Divák nebude podle CNC nucen si mezi zápasy vybírat, možné bude sledovat online i souběžné zápasy a mezi nimi přepínat. Poprvé budou moci diváci sledovat živý přenos z prvního zápasu sezóny Synot ligy v pátek 25. července od 18 hodin. Půjde o pražské derby mezi Bohemians Praha 1905 a AC Sparta Praha.

Pro každé utkání vznikne internetová podstránka s doprovodnými články a aplikacemi. Tzv. streamy těchto zápasů budou obsahovat interaktivní prvky s diskuzemi a možností se zpětně dívat na klíčové momenty přenosu. Diváci si během zápasu budou moci procházet statistiky a hodnotit hráče.

„Náš tým vyvíjel koncept zprostředkování komplexních informací z fotbalové scény několik měsíců,“ uvedla generální ředitelka CNC Libuše Šmuclerová.

Deník Sport a jeho webový portál www.iSport.cz se zároveň stávají oficiálními partnery české fotbalové ligy.

Mediální pokrytí letošního ročníku fotbalové ligy se bude od loňska lišit. Jak už bylo dříve oznámeno, ruší se pondělní fotbalové dohrávky. Televizní kanál skupiny Nova Fanda už nebude vysílat přímé přenosy. O ty se podělí Česká televize, páteční duely bude nově vysílat slovenská stanice Slovak Sport.

Spolumajitelem Czech News Center je Daniel Křetínský, který je zároveň předsedou fotbalového klubu AC Sparta Praha.

-mav-