Filip Rožánek míří do mediálního domu Economia

pondělí, 28. července 2014, 14:35 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Z několika nabídek si Filip Rožánek vybral tu od Economie. Jde na pozici editora inovací.

Do mediálního domu Economia míří na pozici editora inovací analytik Filip Rožánek. Od srpna zaujme místo Adama Javůrka, který ze společnosti Economia odešel před měsícem, řekl MediaGuru.cz šéfredaktor iHned.cz Miloš Čermák.

Filip Rožánek by měl být pro Economii nejen posilou v online žurnalistice, ale bude se podílet i na nových speciálních projektech a prémiovém obsahu. "Věříme, že spolupráce bude přínosná jak pro nás, tak pro Filipa a že u nás zúročí veškerý svůj talent a znalosti," uvedl Miloš Čermák.

Filip Rožánek odešel z Českého rozhlasu letos v červnu kvůli reorganizačním změnám. Pracoval zde na pozici analytik strategického rozvoje, podílel se na digitalizaci vysílání a vytvářel různé projekty s využitím nových médií. Připravil například „přímý přenos z minulosti“ Srpen 1968. Za tento projekt letos obdržel novinářskou cenu Googlu v kategorii online žurnalistiky. Je uznávaným odborníkem na online žurnalistiku, po svém odchodu z Českého rozhlasu obdržel několik nabídek od velkých mediálních společností.

-mav-