Mafra vybírá název pro nový časopis, registruje si Lajk!

čtvrtek, 03. července 2014, 13:27 Tisk MediaGuru

První žádostí o registraci ochranné známky pro nový projekt Mafry je Lajk!.

Mediální skupina Mafra, která pracuje na podobě nového týdeníku, vybírá název pro připravovaný projekt. U Úřadu průmyslového vlastnictví si už požádala o registraci ochranné známky s názvem Lajk!. Nemá ale jít o definitivní rozhodnutí, Mafra zvažuje i další názvy, ze kterých název pro svůj nový projekt vybere.

Lajk

Podle neoficiálních informací by se měl nový týdeník Mafry, který ve skupině připravuje ředitel pro strategie František Nachtigall, objevit už po prázdninách. Zaměřením by mělo jít o společensko-zpravodajský týdeník. Může se tak stát částečnou konkurencí titulům vydavatelství Empresa Media (Týden, Instinkt, Sedmička), kde Nachtigall působil před svým příchodem do skupiny Mafra.

V portfoliu Mafry půjde o první samostatný tištěný týdeník vedle suplementů deníkových titulů (MF Dnes, Lidové noviny) a bezplatných týdenních novin 5plus2. Mafra dřív vydávala několik magazínů (Filter, Yop, Mobil hry, Svět mobilů), postupně ale jejich vydávání zastavila. Jediným magazínovým titulem v rámci mediální divize Agrofertu na českém trhu je bezplatně distribuovaný Metro Men/Women Only.

-mav-