Mladá fronta kupuje od Burdy měsíčník Betynka

čtvrtek, 10. července 2014, 14:32 Tisk MediaGuru

Mladá fronta zvýší zásah v segmentu časopisů pro maminky. Získává časopis Betynka.

Vydavatelství Mladá fronta (MF) přebírá od července měsíčník pro maminky Betynka. Jeho vydavatel Burda Praha se rozhodl prodat vydavatelská práva měsíčníku včetně jeho webových stránek.

Mladá fronta tím zvýší zásah v segmentu časopisů pro maminky a bude v něm hrát hlavní roli. Už v současnosti vydává magazín Maminka. Oba tituly jsou nečtenějšími magazíny v segmentu časopisů pro rodiče. Čtenost magazínu Maminka dosahuje podle posledních výsledků Media projektu 128 tisíc, čtenost Betynky 73 tisíc čtenářů na vydání.

„Tato oblast je pro nás jednou z těch, ve kterých chceme expandovat. Jsem rád, že se nám podařilo získat tak silnou značku, jako je Betynka a stát se tak absolutním lídrem na trhu titulů pro rodiče,“ uvedl generální ředitel Mladé fronty David Hurta s tím, že MF bude rozvíjet oba tituly vedle sebe.

První číslo připravené stávající redakcí pod novým vydavatelem vyjde 23. července 2014. Rozsah časopisu je 148 stran. Podle informací MediaGuru.cz se připravuje taková profilace obou časopisů, aby se vzájemně nekanibalizovaly.

Burda Praha po loňském prodeji magazínu Autohit tak prodala další magazín, který  nezapadá do zvoleného hlavního směru vydavatelství. „Jsme rádi, že titul Betynka předáváme v dobré kondici. Vydavatelství Burda Praha se nadále chce soustředit na lifestylový segment,“ uvedla jednatelka Burdy Petra Fundová.

-mav-