Nova přesune Expozituru, nahradí i Pojišťovnu štěstí

pondělí, 21. července 2014, 07:30 TV MediaGuru

Nova připravuje změny v programovém schématu pro srpnové vysílání.

Srpnový program hlavního kanálu televizní skupina Nova dozná podle předběžných plánů dvou významných změn. Už od prvního týdne v srpnu se repríza seriálu Expozitura, dosud vysílaná v pátečním hlavním vysílacím čase od 20:20, přesune do pozdějších hodin. Od 8. srpna ji v čase hlavního večerního programu nahradí zahraniční filmy. Expozitura se pak bude vysílat v pátečním čase od cca 22:20.

Další změny se chystají pro podvečerní vysílání. Z něj by přibližně po polovině srpna měla zmizet další repríza – tentokrát seriálu Pojišťovna štěstí. Nova svůj starší seriál nasadila pro prázdninové vysílání místo denního seriálu Ulice.  Repríza Pojišťovny štěstí je ale zklamáním – v podvečerním vysílání Novy se pohybuje pod průměrným podílem stanice – například na konci minulého týdne se její podíl pohyboval na úrovni 11 % (D15+) a 15 % (D15-54). Mnohem lépe si vede původní sitcom Novy Hospoda, která se v podvečerním vysílání pohybovala na konci minulého týdne na úrovni 30 % (15-54).

Ani Expozitura nedosahuje v pátečním večerním vysílání průměrného podílu Novy na sledovanosti. Poslední vysílaný díl v pátek 18.7. dosáhl 13% podílu (15+), resp. 16% podílu (15-54). Změny v programu u obou pořadů jsou tak opodstatněné.

-mav-