Nova, Prima a ČT odhalí podzimní schémata

čtvrtek, 24. července 2014, 07:30 TV MediaGuru

Novinky lze čekat především v seriálovém žánru, chystají je všechny hlavní televize.

Tři největší tuzemské televizní stanice odhalí v následujících dnech svá podzimní programová schémata. Podle dostupných informací lze očekávat především nástup nových seriálů, které připravují Nova, Prima i Česká televize.

Jako první zveřejní své programové podzimní novinky komerční lídr, TV Nova. Stane se tak už v pondělí 28. července odpoledne. Vedle premiérových dílů svých osvědčených seriálů (Ordinace v růžové zahradě, Ulice) by se měl v podzimním schématu objevit minimálně jeden detektivní seriál s premiérovými díly. Naznačuje to i pozvánka televize Nova na tiskovou konferenci, na které je vyobrazen daktyloskopický otisk, odkazující ke kriminálnímu žánru.

Nova už dříve potvrdila, že připravuje nové díly seriálů Kriminálka Anděl, Expozitura a Policie Modrava. Neupřesnila ale, který z nich by se mohl objevit už letos na podzim. Podle našich informací je nejdále příprava Kriminálky Anděl. Nelze ani vyloučit, že Nova bude chtít urychlit návrat denního seriálu Ulice. Ve vysílání by se tak mohl objevit už po polovině srpna.

úterý 5. srpna dopoledne představí své podzimní programové schéma Česká televize. Ta se rozhodla některé z podzimních novinek přiblížit návštěvníkům karlovarského filmového festivalu. Z každodenních setkání vyplynulo, že v podzimním vysílání České televize se objeví několik nových seriálů. Mezi nimi např. druhá řada kriminálního seriálu Cirkus Bukowsky. Do podzimního vysílání ČT půjde i nový komediální seriál o vodních lidech Neviditelní, který je inspirován komedií Jak utopit dr. Mráčka. Dalšími seriálovými pořady budou mj. Život a dílo soudce A.K. či sitcom Kancl podle britského The Office. Chystají se i zábavní show Boj o koláč nebo humoristický Pečený sněhulák, což má být novodobá podoba humoristického pořadu Česká soda.

O dva dny později, ve čtvrtek 7. srpna odpoledne, představí své novinky i televize Prima. Pro prezentaci podzimního schématu si zvolila prostředí jihomoravské vinařské oblasti Mikulov, která má odkazovat k připravované podzimní novince, seriálu Vinaři. Autorem seriálu je Petr Kolečko, který se podílel i na seriálu Okresní přebor. Další novinkou, se kterou se už diváci mohou seznamovat v průběhu prázdnin, je seriál Svatby v Benátkách. Prima ale na tiskové konferenci odhalí i další novinky, kterými bude chtít zvýšit sledovanost svého kanálu.

-mav-