Starbucks mění design svých kaváren

úterý, 29. července 2014, 15:03 Marketing MediaGuru

Kavárenský řetězec Starbucks investuje do modernizace svých kaváren.

Kavárenský řetězec Starbucks zahájil redesign svých kaváren. V průběhu prvního pololetí letošního roku realizoval ve spolupráci se svým joint venture partnerem AmRest Holdings rekonstrukci tří kaváren, které zahájily provoz v roce 2008. Nový design je k vidění v kavárnách na Staroměstském náměstí, na Malostranském náměstí a v obchodním centru Palladium.

„Starbucks je známý pro svůj inovativní přístup a úzké spojení se zákazníky, i z těchto důvodů jsme se rozhodli provést významné investice do rekonstrukcí tří našich kaváren, abychom představili nejnovější designové trendy i na českém trhu a zvýšili komfort návštěvy v našich kavárnách. Nové prostory jsou vždy inspirovány základními principy a příběhem značky Starbucks, to vše v souladu s okolím jednotlivých kaváren,“ uvedl Brian Aherne, regionální ředitel provozu Starbucks za Českou republiku a jižní Polsko. 

Na Malostranském náměstí byl prostor kavárny celkově prosvětlen, důraz byl kladen na zlepšení přístupnost k baru a celkovou plynulost pohybu v kavárně. Osvětlení má dodat interiéru dramatický nádech, nově je prostor doplněn kovovými a litinovými prvky v kombinaci s bílo-šedou barvou stěn a vybavením z tmavého dřeva.

Starbucks Malostranské nám. 1

Starbucks Malostranské nám. 6

Na Staroměstském náměstí kombinuje kavárna šedou barvu stěn s vybavením z tmavého dubového dřeva. Důležitým prvkem vybavení jsou dlouhé pohovky Chesterfield. Výzdoba kavárny vypráví staletý příběh kávy.

Starbucks Staroměstské nám. 4

Starbucks Staroměstské nám. 5

Renovace kavárny v Palladiu kombinuje zelenkavou barvu a tmavý dub. Do prostoru kavárny bylo přidáno více míst k sezení spolu se zelení. Výzdoba interiéru má přibližovat vnímání chutí při ochutnávce různých druhů káv.

Starbucks Palladium 1

Starbucks Palladium 2

Do redesignu svých kaváren investuje také kavárenský řetězec Costa Coffee. Ve stylu Evolution otevírá nejen nové pobočky, ale upravuje i ty stávající, zahájen byl například redesign pobočky v DBK na pražské Budějovické.

-kch-