Barrandov chce další kanály, jedná s SPI International

pondělí, 21. července 2014, 11:35 TV MediaGuru

Počet kanálů televize Barrandov by se mohl rozšířit o další dva za pomoci mezinárodní společnosti.

Televize Barrandov z mediální skupiny Empresa Media by mohla rozšířit počet svých kanálů o další dva. Alespoň taková je úvaha o případné expanzi, která počítá s pomocí zahraniční společnosti. Podle informací MediaGuru.cz jedná TV Barrandov s firmou SPI International.

V úvahu připadá vznik dvou nových tematických kanálů, které by doplnily stávající hlavní kanál. Společnost SPI International by pro tyto kanály zajistila obsah, zatímco Empresa Media by se postarala o distribuci a marketing. Podle neoficiálních informací by mělo jít o filmový kanál (typově Nova Cinema) a dokumentární kanál, např. ve stylu Prima Zoom.

Úvahy o spolupráci jsou v pokročilé fázi, k podpisu dohody ale údajně zatím nedošlo. Barrandov by si od nových kanálů sliboval zvýšení podílu na sledovanosti. Podíl hlavního kanálu se v současnosti pohybuje těsně pod hranicí 5 %, pravděpodobnost jeho dalšího významnějšího zvyšování je ale nízká. Na saturovaném televizním trhu nemusejí ale ani nové kanály přispět k významnějšímu zvýšení podílu. Podíl tematických kanálů se pohybuje maximálně v jednotkách procent.

"Potvrzujeme, že jsme připraveni otevřít nejméně dva nové TV kanály pod vedením jediného akcionáře - vydavatelského domu Empresa Media do konce tohoto roku. Zaměření a obsah nových kanálů v tuto chvíli nebudeme komentovat s ohledem na konkurenci," uvedla pro agenturu ČTK generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá. Dodala, že televize Barrandov "systematicky buduje loajalitu diváků a upevňuje svůj podíl na trhu při současném pozitivním trendu hospodaření".

SPI International je mezinárodní společností, která poskytuje filmový a televizní obsah. Provozuje 34 televizních programů ve více než 40 zemích, její placená videotéka registruje 25 mil. předplatitelů měsíčně. Patří pod ní např. filmové kanály Filmbox International či další tematické stanice jako Fightbox HD či Docubox HD.

Televize Barrandov v loňském roce skončila ve ztrátě 33 mil. Kč, tržby přesáhly 400 mil. Kč. Majitel televize Jaromír Soukup už na jaře nevyloučil možnost, že by Barrandov rozšířila své portfolio o další kanály.

-mav-