Alza.cz rozšiřuje digitální obsah o trafiku Publero

pátek, 22. srpna 2014, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Digitální trafiku Publero získala většinově Alza.cz. Rozšiřuje tím tak svoji sekci Alza Media.

Internetový obchodník Alza.cz koupil většinový (80 %) podíl v prodejci elektronických novin a časopisů Publero. Minoritními akcionáři zůstávají zakladatelé Publera Petr Korytar (10 %) a Jakub Kadeřábek (10 %).

"Dlouho jsme hledali způsob vstupu na trh elektronických časopisů, o jejichž budoucnosti jsme přesvědčeni. Nakonec jsme se rozhodli spojit s těmi nejlepšími ve svém oboru, společností Publero," uvedla mluvčí Alza.cz Šárka Jakoubková.

Časopisy se budou prodávat nejen přes stávající Publero portál, ale do několika týdnů budou zařazeny v portfoliu produktů Alza.cz. Doplní tak nabídku digitálního obsahu v sekci Alza Media, která nyní zahrnuje elektronické a audio knihy, software, hudbu, filmy a hry.

„V růstu této kategorie vidíme velký potenciál, protože elektronické časopisy jsou, oproti papírovým, levnější, ekologičtější a přinášejí komfort pro čtenáře. Elektronické časopisy, stejně jako další produkty v této kategorii, umožňují mít stovky titulů v jednom zařízení. Pořídit je můžete kdykoliv a odkudkoliv během několika vteřin a snadno získáte i starší čísla, v běžné prodejní síti již nedostupná,“ dodává Jakoubková.

Zakladatelé Publera Jakub Kadeřábek a Petr Korytar ve firmě zůstávají a budou ji nadále řídit. Kadeřábek zůstává jediným jednatelem a ředitelem a Korytar šéfem divize publishingu a distribuce.

Společnost Publero působí na trhu od roku 2010. Distribuuje a prodává v elektronické podobě téměř 1500 novinových, časopisových a katalogových titulů včetně MF Dnes, E15, Eura, Forbesu, Literárních novin či časopisů Sluníčko, Maxim, Playboy, dTest, Computer a SuperApple.

Společnost Alza.cz se zabývá prodejem výpočetní techniky a elektroniky od roku 1994 a dlouhodobě je lídrem českého internetového trhu. V loňském roce 2013 dosáhla tržeb včetně DPH ve výši 11,1 miliardy Kč a vyřídila přes 3,3 mil objednávek. Denní návštěvnost webových stránek www.alza.cz přesahuje 200 000 uživatelů.

-mav-