Bývalý Ringier byl i loni v zisku přes 420 mil. Kč

čtvrtek, 28. srpna 2014, 11:17 Tisk MediaGuru

Majitel Blesku či Aha! udržuje pozici vydavatelství s nejvyšším ziskem na českém trhu.

Výsledek hospodaření společnosti Ringier Axel Springer CZ (dnes Czech News Center) dosáhl v loňském roce k 31. 12. 2013 výše 425 mil. Kč. Vyplývá to ze zahajovací rozvahy nástupnické společnosti Czech News Center.

V předloňském roce skončilo hospodaření bývalého Ringieru podobně, firma vykázala zisk 422 mil. Kč.

„Výsledek hospodaření zanikající společnosti ve výši 424,7 mil. Kč byl převeden v plné výši do nerozděleného zisku minulých let nástupnické společnosti,“ uvádí se v zahajovací rozvaze. Vývoj tržeb není uveden. Základní kapitál společnosti představoval ke konci loňského roku 666 mil. Kč.

Znamená to, že vydavatel deníků Blesk, Aha! či Sport je stále vydavatelstvím s nejvyšším ziskem na českém tiskovém trhu.

Společnost Czech News Center dokončila v minulém týdnu fúzi s mateřským holdingem a zakončila tak proces změn, které souvisely s prodejem firmy. Novým majitelem se na základě loňské dohody stali Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

V minulém týdnu zároveň proběhla volba členů do představenstva. Na pozici předsedkyně představenstva byla zvolena generální ředitelka Libuše Šmuclerová. Představenstvo má pět členů, zasedá v něm i majitel Daniel Křetínský. Patrik Tkáč je předsedou dozorčí rady.

-mav-