Coca-Cola se zeleným logem vstoupila do Evropy

pátek, 22. srpna 2014, 11:31 Marketing MediaGuru

Nízkokalorický nápoj s nezvyklým zeleným logem se začal prodávat ve Velké Británii.

Společnost Coca-Cola začala v Evropě prodávat svůj nový nízkokalorický nápoj Coca-Cola Life, pro který používá pro firmu netypické zelené logo. První evropskou zemí, ve které se nový výrobek Coca-Coly objevil, je Velká Británie. Prodávat se zde začala ve čtvrtek 21. srpna. Vůbec první zemí byla Argentina, kterou následovalo Chile.

Coca-Cola přitom s rozšířením výrobku v Evropě počítá i dál – druhou zemí na starém kontinentě má být už příští měsíc severské Švédsko. Souběžně s tím vstoupí nový výrobek i na americký trh.

Zelená barva loga má symbolizovat použité přírodní sladidlo – výtažky stévie, která na rozdíl od cukru obsahuje méně kalorií, přitom ale dodává nápoji sladkost. Coca-Cola využívá červené barvy ve svém logu od 20. let minulého století. Skutečnost, proč se Coca-Cola rozhodla uvést výrobek nejprve v Jižní Americe, může souviset s tím, že odtud pochází bylinná rostlina stévie.

Manažeři společnosti při uvádění výrobku na trh připodobnili start a způsob distribuce nízkokalorického nápoje k rozšíření výrobku Coca-Cola Zero. Nejprve se začal prodávat v Austrálii, teprve poté se rozšířil do dalších zemí.

coca-cola-trademark

-mav-