Marianne vychází se stejnou titulkou jako loni Bazaar

středa, 27. srpna 2014, 16:46 Tisk MediaGuru

Aktuální vydání magazínu Marianne se trefilo do stejné titulní strany jako konkurence.

Daň za používání stejných obrazových agentur: aktuální vydání tuzemského časopisu Marianne vychází se stejnou titulní stranou, jakou v loňském roce použil módní magazín Harper′s Bazaar. Fotografie americké modelky Christy Turlington se objevila na loňském zářijovém vydání magazínu.

Podle informací MediaGuru.cz šlo o původní fotografii magazínu Harper′s Bazaar, která byla později uvolněna obrazové agentuře. Tak se fotografie mohla objevit i v jiných médiích – shodou okolností na titulní straně magazínu, který sice není přímou konkurencí Harper′s Bazaaru, ale soutěží v podobném segmentu tiskového trhu – magazínů životního stylu pro ženy. Zářijová Marianne vychází tradičně s kupony, které bude možné využít při největší nákupní magazínové akci Dnů Marianne. Velmi podobné vyznění titulních stran podtrhuje i barevnost, kdy základními barvami jsou v obou případech černá, červená a bílá.

Titulní strana Harper′s Bazaar, září 2013

HB

Titulní strana Marianne, září 2014

Marianne

Využívání nabídky obrazových agentur je zcela běžnou praxí, zvyšující se tlak na média, která musí přinášet stále větší množství obsahu (tištěná verze, digitální média, online), ale vede ke snižování jeho unikátnosti, resp. doprovodné vizuální části.

Týdeník Echo při svém startu na začátku letošního července rovněž použil na titulní straně fotografii z obrazové agentury. Podobnou fotografii zařadil už dříve tabletový týdeník Dotyk. Nešlo ale o titulní stranu týdeníku Dotyk, pouze o vnitřní stranu, která otvírala dané téma.

Dotyk_Echo

-mav-